Ana Sayfa » Haberler » Mimarsinan OSB Yeşile Koşuyor

Mimarsinan OSB Yeşile Koşuyor

 Fotoğraf

2007 yılında Mimarsinan Organize Bölgesi’nde 15.000 m2’lik alan üzerine 1.000 adet sedir ağacı fidanı Recep BENK tarafından dikilerek başlatılan “Ağaçlandırma Kampanyası” kapsamında, bu yıl Mimarsinan Belediye Başkanı Nail ŞAHAN tarafından verilen 2.500 ağaç toprakla buluştu. Kilim Sosyal Bilimler Lisesi’nden yaklaşık 100 öğrenci ve öğretmenlerinin de katılımıyla 25.000 m2’lik alan daha ağaçlandırıldı.

09.04.2008 Çarşamba günü 2.500 adet kara çam, Mimarsinan Organize Bölge Müdürlüğü yönetim kurulu üyelerinden Mehmet KARABULUT, Mimarsinan Organize Bölge Müdürü Mesut KAHRAMAN ve organizasyon sorumlusu Mehmet KAHVECİ ile birlikte Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi çevre yeşillendirme çalışması yapıldı.

Bölge ağaçlandırma projesi kapsamında önceki hafta da bağlantı yolu çevresine ve orta refüj bölümü için toplam 1.200 metrelik hat boyunca yaklaşık 1.000 adet top akasya, süs eriği ve ladin fidanı da dikildi.
Bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini bildiren Mehmet KARABULUT;
Bir organize sanayi bölgesi için teknoloji ve altyapı ne kadar önemli ise, o bölgenin yeşil dokusu ve doğayla barışık olması da en az o kadar önemlidir. MOSB’nin Kayseri sanayisi için geleceğe iyi bir miras olduğunun farkındayız. Bizler bu mirasın yeşil ile zenginleştirilmiş olarak gelecek nesillere devretmenin çabası içerisindeyiz. Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Türkiye genelinde 02.12.2007 tarihinde başlatmış olduğu Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği’ne MOSB olarak yaklaşık 55.000 m2’lik alana 4.500 adet fidan dikimiyle üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Önümüzdeki günlerde dikilecek olan yaklaşık 1.000 adet karaçam ve badem ağacı ile bu seneki ağaçlandırma çalışmasını tamamlayacağız. Aynı zamanda MOSB Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ de artık geleneksel hale getirdiğimiz ağaçlandırma çalışmasını her sene artırarak devam ettireceğimizi bildirmiştir. Bölge müdürlüğümüzün yaptığı ağaçlandırma çalışmasına ara verdikten sonra, bölgemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz fidanlıktan sanayicilerimize yıl boyunca ücretsiz ağaç desteği vermeye devam edeceğiz.


10:21, 17.04.2014

Haber Fotoğrafları


Tüm Etkinlikler